2010-09-28 22:28:03• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális és érdekes témák a Szatmári Magyar Hírlapban.

Költözött és megújul a diabétesz központ

A Szatmár Megyei Kórházhoz tartozó Régi Kórház pincéjéből a harmadik emeletre költözött a Diabétesz Központ és a Táplálkozási Betegségek Járóbeteg-Rendelője, a napokban pedig teljesen megújul. A rehabilitálási munkálatok teljes egészében a szatmárnémeti Lions Klub finanszírozza.

Veszélyes a Székesegyház

Pár napja két, kézfejnél nagyobb méretű darab esett le a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház jobb oldali, szélső korinthoszi oszlopának díszítő eleméből. A kis felületet fadeszkákkal kerítették el, elszállítani azonban még nem szállították el a kődarabokat. Szerencsés módon senki nem sérült meg, de akár tragédia is történhetett volna.

Tasnádon és Szatmárnémetiben is lesz vércukorszintmérés

Idén sem marad el a Diabétesz Világnap alkalmából az ingyenes vércukormérési akció, előtte azonban Tasnádon rendeznek mérést. Október 12-én Tasnádon, novemberben pedig Szatmárnémetiben rendeznek ingyenes vércukormérést, amelyet idén is a Lions Club szatmárnémeti fiókja támogat.

Jackson-nap másodszor

A Nagykárolyi Kulturális Központ október 1-én második alkalommal szervezi meg Michael Jackson emlékére a Jackson-napot. A rendezvényt, akárcsak a tavaly, idén is a központban, a román katona emlékműve előtti téren tartják, 16 órától.

Felmegy-e a hízó ára?

Nyakunkon az ősz, folynak a találgatások a várható hízóárral kapcsolatban. Úgy tűnik, nem lesz árrobbanás. Miközben tavasszal és kora nyáron még 7-7,5 lejt kértek a vágósertések kilójáért élősúlyban a megyebeli állatvásárokban, mostanában akár 6 lejért is meg lehet vásárolni a disznót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: